Blogger som kommer og blogger som går!

Mange begynner med blogging i den tro at flere tusen lesere vil omfavne din skrivekunst og at man også skal knunne leve av å blogge. Selv har jeg sett mange blogger oppstå, og de fleste opphører etter noen få måneder. Uten å kunne vise til statistikk, vil jeg tro at mange av dem som har sluttet å blogge i snitt har holdt ut i 4-6 måneder. Ja, skriving tar tid, og det er ikke alltid så lett å stadig måtte finne på nye ting å skrive om i bloggen. Dermed er det naturlig at mange mister interessen for sin egen blogg.

En annen faktor er besøkstallet. Som fersk blogger vil du kanskje ha et besøkstall som ligger under 10 daglige besøk. Hvis besøkstallet umiddelbart ikke viser vekst, er dette nedslående nok til at mange mister motivasjonen. I tillegg gir mange opp fordi de trodde at de skulle tjene mange penger på bloggen sin. De fleste gjør ikke det i den grad at det kompenserer for arbeidet, og når man samtidig mister skriveglede og motivasjon, er dette mer enn god nok grunn for de fleste til å gi opp.

Hva er så løsningen – eller svaret – for alle dem som ønsker et aktivt, motiverende og inspirerende liv som blogger? Før du oppretter en blogg, og før du legger ned bloggen din, bør du tenke over tre viktige egenskaper ved en blogger.

1. Talent: Er du slik som de fleste som melder seg på Idol? De kan ikke synge, de kan ikke dramatisere og de mangler karisma, personlighet og utstråling. Likevel har de en oppriktig tro på at de skal bli en stjerne på scenen – og helst over natten!!? Har du ikke talent for å skrive godt og raskt, være kreativ og engasjerende; hvorfor skal noen da velge å lese din blogg? Hver av dem som besøker din blogg er som en dommer. Liker ikke dommerne det de leser, vil de ikke besøke din blogg flere ganger. Har du talent, vil de besøkende komme tilbake og bidra til at du får flere besøk.

2. Tålmodighet: Å skrive og drive en blogg er ikke lært på noen få uker. Det blir da feil å gi opp etter et par måneder (med mindre du da tydelig opplever at blogging ikke er noe for deg). Greit at man kan tre grep på gitaren og at man synes det blir for spinkelt, men det tar tid å lære. Det tar også tid å bygge opp et publikum. Slikt er ikke gjort på noen få måneder. Gir du opp for tidlig, kan du ha sløst bort en stor mulighet.

3. Mulighet for inntekt ligger der, selv om bare et fåtall kan påberope seg en anstendig timelønn for skrivearbeidet. Enda mer begrenset er det dersom du skriver på norsk; da man altså avgrenser lesermassen (publikum) til de som kan norsk. En av mulighetene er å finne seg en nisje – som jeg har skrevet litt om i dette innlegget.

Denne artikkelen har 5 comments så langt!

  1. Minneapolise says —

    Jeg liker sammenligningen med idol. Det er klart at ikke alle som begynner å blogge kan bli store, man må ha noe. Samtidig er det ikke alltid man kan forutsi i første episode hvem som blir igjen til slutt, det er mye rom for forbedring i prosessen.

    En ting som hjelper når man er ny og uerfaren er å dykke litt i arkivet til bloggere man ser opp til og se at også de fomlet rundt i begynnelsen før de fant sin ting.

    Ellers er det viktig å være litt del av bloggsamfunnet tror jeg. Ikke bare sette seg tilbake og vente på å bli oppdaget selv.

  2. admin says —

    Det var gode råd. Ting tar tid. Takk for innspillet Minneapolise!

  3. Bjørn says —

    Jeg liker oppfinnelsen av RSS 🙂 .. for ikke mange år siden var det nødvendig å stadig oppdatere for å beholde leserne.

    Nå kan folk abonnere via RSS og man kan slenge ut en post i ny og ne og regne med at de faste leserne får det med seg.

  4. Sissel says —

    Hei
    Jeg syns det også et par andre faktorer bør nevnes siden de er ganske avgjørende for bloggens eksistens over tid. Det aller viktigste faktisk.

    – Liker du å skrive.
    og
    – Har du noe å si/noe på hjertet.

  5. admin says —

    Ja, Sissel, det er jo skriveglede og inspirasjon som driver en blogg. Dette er jo ting som kommer og går, men jeg tror noen angrer på at de har avsluttet bloggen sin. Det rare med skrivegleden er jo at den kan bli helt borte, for så å komme tilbake like sterkt.

Skriv en kommentar