Hummerfiske i nydelig høstvær

Vi har hatt noen nydelige høstdager nå i midten av oktober, og jeg angret litt på at hummerteinene var tatt på land for denne gang. Ute for å dra torskeruser nord for Åkrehamn, traff jeg på to unge menn som ikke hadde gitt seg for sesongen. Ei skotte-teine ble halt idet jeg nærmet meg båten, og nysgjerrigheten slår da til for fult.

Haling av hummerteine Båten var ikke stor, men så er jo det av underordnet betydning når man haler hummerteiner i nydelig høstvær. Og særlig når man fisker hummer der sjøen ikke går altfor tungt. Jo, de hadde hatt hellet med seg denne dagen.

Hummer utenfor Åkrehamn

En flott hummer ble vist frem, tatt like nord av Åkrehamn. Og ikke nok med det; enda en hummer ble vist frem. Begge av fin størrelse.

To hummer i teina

Jo, det er noe eget med denne hummeren – og slike høstdager er det man håper på mens man jakter på det edle skalldyret. Dermed kom tanken på å ta opp mer agn fra fryseboksen, og da blir det kanskje en ny liten omgang med hummerfiske når agnet har fått litt tid på seg.

Skriv en kommentar