Flyndrene er kommet

De siste ukene har det blitt noen settinger med toggegarn, og i slutten av mars var rødspetta tilbake i fangsten. Nå i april var det også lomre, slettvar og sandflyndre i garnet. Når dybden i skjærgården ligger på 15 -20 meter, og det er mye sand-, mudder- og grus-bunn, er flyndrene et vanlig innslag. Heldigvis blir det også en og annen torsk i disse fangstene, men generelt står hvitfisken mye dypere på denne tiden av året.

fangst toggegarnI dag ble resten av fangsten (som var holdt levende i merd) slaktet. I tillegg til et titalls rødspetter, var det også 3 torsker og 2 slettvar, lomre, sandflyndre og berggylt i det siste garntrekket. Den ene slettvaren var av meget fin størrelse (mellom 60 – 70 cm. lang). Det er den største jeg har fått, og denne arten blir da heller ikke så mye større. Den blir dagens middag.

slettvarFor dem som har en liten båt, er dette rette tiden til å sette garn etter flatfisk. Flyndregarn fungerer også, men jeg har klart best resultat med toggegarn (som fisker godt, men også tar tid å greie). Trollgarn vil også fungere, men da blir det gjerne enda mer arbeid i etterkant enn med toggegarn.

Skriv en kommentar