Ukjent båt – kjenner du den?

Rydding i gamle bilder resulterer også i at gamle problemstillinger dukker opp. Hvilken båt er nå dette? Det er blitt foreslått at det er “Fadnes” fra Askøy, men det er det ikke selv om båten ligner (Bilde av “Fadnes” vises nederst). Bildet nedenfor er tatt i første haldel av 1950-tallet, (mest sannsyning i 1952-1955) og båten er på størjefiske. Den er registrert i Hordaland, men kan ha vært utleid til dette fisket. Fiskerinummeret er uklart, men det ser ut til at det er et syvtall i nummeret.

Ukjent båt 1953-1934. Foto: Anton Nilsen

Ukjent båt på størjefiske; antakelig 1953 – 1954. Klikk her for å se et større bilde av båten. Kjenner du den, eller har forslag til hvem det kan være, så bla ned til kommentarfeltet nederst på denne siden og skriv inn din kommentar. Nedenfor vises to bilde av “Fadnes” i samme tidsperiode.

Fadnes på størjefiske. Foto: Anton Nilsen

Fadnes med størjefangst. Foto: Sverre Torgersen

Denne artikkelen har 5 comments så langt!

  1. Harald says —

    Ligna voldsomt på Fadnesen. Har ikkje merkeregister frå tidlig 50-talet, men kan det være ein A på slutten av nummeret?

  2. admin says —

    Ja, den ligner veldig, og bildene er nødvendigvis ikke tatt samme år. Hvis det er “Fadnes”, må den ha endret på styrehuset i denne perioden. Ser likevel ut som et syvtall i nummeret?

  3. svein magne says —

    itte det eg kan lesa e d H-12-A

  4. admin says —

    Har lagt til et ekstra bilde av “Fadnes” i innlegget, og link til et større bilde av den ukente båten ettersom noen ønsket et mer detaljert bilde. Dersom det er samme båt (“Fadnes”) er bakre del av styrehuset (se vinduene) endret.

  5. Trygve says —

    H-12-A er FADNES.

Skriv en kommentar