Brislingstim på land

Tidligere i august (mandag 3.) oppstod et merkverdig fenomen på ei sandstrand på Flø (Sunnmøre).  Aksel Knutsen har skrevet følgende om saken:

brisling.jpg

Foto: Johannes Knutsen

To turgåarar kom mandag frampå ein brislingstim som rende seg inn på ei strand på Flø. Dei prøvde å hive ut att dei som låg sprellande innpå land for å berge dei, men det viste seg å være nyttelaust. Brislinga kom seg på land i større mengder enn dei klarte å hive dei ut att.

Turgåarane la merke til ein stim med større fisk i sjøen lengre ute. Det likna på ein makrellstim. Difor tenkte dei at brislingen kanskje blei jaga på land av desse større fiskane. Men viss her er grindkval eller knølkval i området, så kan vel dei ha jaga både makrell og brisling?

Vi veit ikkje kor vanleg det er at brisling hoppar på land, men kanskje Kystbloggen har lesarar som kan fortelje om det og som veit noko om grunnen til slik brislingåtferd?

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Synnøve says —

    Dette var et spesielt fenomen jeg desverre ikke har noe klart svar på, men mitt inntrykk fra sommeren i år er at det har vært usedvanlig mye brisling i fjord og i små viker. I en liten vik på Tysnes i Hordaland “kokte” det hver kveld med brisling helt opp på stranden, men denne stranden var så pass “bratt” at det var få fisk som ikke kom seg i sjøen igjen. På dette bildet fra Sunnmøre ser stranden litt mer langgrunn ut.

Skriv en kommentar