Laksefeber og storlaks

Jeg vet hvordan det føles å få laks i elv, men det er nok noe mer minneverdig når vekta på laksen kommer opp i et tosifret tall.

Mange ser frem til sommeren med laksefiske for øyet, men utbyttet av å tilbringe dager i ei elv trenger ikke være så imponerende.  Naturopplevelsen, roen og spenningen kan være belønning i seg selv når man må reise hjem uten å ha opplevd lukten av fiskeslo.

I Drammenselva får vi høre om en som virkelig fikk en pangstart på sesongen. Paal Rustad kunne – ifølge vg.no – hale opp en storlaks på 16.7 kg. Dette skjedde under et døgn etter at fisket ble åpnet. Til tross for en fangst som de fleste av oss bare vil ha i våre drømmer, hadde Rustad håpet på at vekten hadde vist et enda høyere tall. Kanskje det var den lange kampen mot laksen som gav feil indikasjon på vekta.

Ifølge Eiker Avis ble laksen tatt på sluk, og Rustads fangst viser at det ikke alltid lønner seg å følge massene, men heller å forsøke seg på plasser der allmenningen ikke er tilstede i samme grad. Nyheten om storlaksen virker neppe hemmende på laksefeberen som mange pleier å rammes av på denne tiden av året.

Skriv en kommentar