Stekt torskehode

Det blir mye torsk for tiden, og rusefiske gir en god tilførsel av råstoff. I forbindelse med forberedelser til saltsprengt torsk, ble det et torskehode som kunne brukes til noe helt annet. Etter å ha fått tips angående steking av torskehode, måtte dette prøves.

Delt torskehode

Torskehodet måtte da deles på langs etter at gjellene var fjernet. Dette ble gjort ved hjelp av kniv og hammer for å komme gjennom nakken og munnen. Deretter ble blod og annet vasket bort før begge sider krydret med salt og sitronpepper. Det skal ikke så mye krydder til for å gi en fin smak på de små kjøttbitene i hodet.

Kløvet torskehode

Ikke noe delikat syn, men bildet over viser torskehodets innside ferdig krydret. Deretter ble smør og litt olje varmet opp i en stekepanne. Deretter ble torskehodet lagt på panna. For å sikre varmebehandling av hele hodet, valgte jeg å ha lokk på panna.

Stekt torskehode

Hodet ble stekt på begge sider, og deretter lagt på tallerken. Dermed ble det en liten saltsmak fra havet som vi kunne plukke gode kjøttbiter fra. Jo, dette var et godt alternativt til koking, og særlig dersom torskehodet ikke er så stort.

Ferdig stekt torskeholde

Smaken er sikkert også ekstra god når man har fulgt maten fra rusene i havet, til stampen i båten, over til merden utenfor kaien, og deretter opptak og slakting når torsk skal på menyen. Vinteren er såvisst en fantastisk tid til å drive fritidsfiske og bruke mørke kvelder til å lage mat av det som hentes opp.

 

Skriv en kommentar