Maskindrevet runddorg

Som fritidsfisker har man lov til å fiske med èn maskindrevet jukse eller dorg. Det er nok ikke mange som benytter seg av dette når det gjelder runddorg, men også dette er mulig. Runddorg er i utgangspunktet et effektivt redskap når man dorger etter makrell. Det er lett å betjene ei manuell runddorg (les evt. artikkelen om runddorg), men operasjonen kan også gjøres maskinelt. Dette har en av Kystbloggens lesere laget en anordning for.  Johnny har sågar laget en liten filmsnutt der han viser hvordan båten er rigget. Selve drivverket består av en 12 volts el-motor. I tillegg til at dorga går rundt av seg selv, blir fisken også automatisk kroket av på samme måte som under ordinær og kommersiell makrelldorging. Dermed kan dorga arbeide kontinuerlig; uten stopp for å ta fisk av krokene.

Johnny forteller selv om dorga at: “Motoren kommer med en trinnløs regulering, slik at jeg kan regulere hastigheten på dorga. Det betyr at der dorga går ut så går den dypere enn der den går inn. Selve dorga kan også settes sammen med forskjellige kroker og agn og blysekker. Da fisker man på mange dybder med mange forskjellige agn og med forskjellig hastighet.”

Skriv en kommentar