Bloggrevyen – for trofast vennskap

Etter å ha utprøvd ulike blogg-tjenester, har turen nå kommet til bloggrevyen.no. Mens kudos.no gir mye trafikk over kort tid, har Bloggrevyen andre egenskaper og fordeler. Her følger noen generelle inntrykk:

1. Det er enkelt å pinge Bloggrevyen, og nettsiden er utmerket dersom du vil markedsføre din blogg. Bloggrevyen er for bloggere, og da mener jeg de som skriver tradisjonelle blogger. Her treffer du enkelt likesinnede som er flinke til å kommentere poster på en saklig og munter måte. Her er det lett å “stifte vennskap”.

2. Å treffe likesinnede gir deg også gode muligheter til å få en permanent link på en annens blogg. Det er da vanlig å gjengjelde denne gesten såfremt det er naturlig for din bloggs innhold. Slike linker genererer ikke mye trafikk, men det gir spredt besøk over tid.

3. Det finnes mange gode og seriøse bloggere som bruker bloggrevyen. Ulike sjangere gjør takhøyden stor, og brukernes generelt genuine interesse for blogging gir også muligheten stor for å finne trofaste lesere. På samme måte vil du kunne finne blogger som har interesse for deg. På bloggrevyen finner du lite av youtube-filmer med “fjotis-humor”. Billedlige uttrykk finner du likevel. Flere bloggere bruker bloggen til å publiserer egne bilder; og disse er som regel av høy kvalitet.

4. De postene som får mest besøk på bloggrevyen er som regel dem som omhandler blogging og bloggere (naturlig nok). Også på Bloggrevyen kan man lokke frem lesere ved spekulative overskrifter, men de som besøker bloggrevyen lar seg ikke “lure” over tid. Bloggrevyens oversikt over “mest populære” kan imidlertid manipuleres ved å lese sin egen post mange ganger. Dette er en svakhet, men jeg skal ikke påstå at det er et problem for Bloggrevyen.

Å pinge Bloggrevyen genererer besøk, om enn ikke i så store mengder. Den største verdien ligger nok i linkbytting mellom blogger med fallensammende interesse. Slike naturlige linker gir jevnt med trafikk over lang tid. I tillegg kommer besøk fra trofaste lesere som oppdager din blogg på bloggrevyen.

Før du kommenterer denne posten, vil jeg få presisere at dette er mine (Kystbloggens) erfaringer. Andre kan se andre fordeler, eller ha andre ankepunkt angående slike tjenester.

Denne artikkelen har 5 comments så langt!

 1. emelie says —

  Jeg er også veldig fornøyd med bloggrevyen. I tillegg finnes også sonitus.org (fungerer dog ikke på helt den samme måten som bloggrevyen, men du kan jo ta en titt).

 2. kubonde says —

  Bloggrevyen er god, men er du ny tar det tid for å få lesere. Etter en tid får man et “grunnfjell” av faste lesere som har bloggen din på feedleseren sin, det siste gjelder meg, jeg har rssfeeden til kystbloggen så jeg følger med når bloggen blir oppdatert.

 3. admin says —

  Takk for tilbakemeldinger!
  Emilie: Takk for tips. Skal sjekke opp sonitus.org.
  Kubonde: Hyggelig at du følger med, og grattis med “ny blogg”. Kubondens blogg og Kystbloggen er jo et fint eksempel på det som går på gjensidig linking og sammenfallende / utfyllende interesseområder.

 4. mirakel says —

  Vil bare tipse om http://www.bloggby.com også. 🙂 Der pinges det automatisk, og er man riktig så snokete kan man følge med på kommentarer også. En enkel og fin tjeneste.

  (og om du kjenner til bloggby beklager jeg reklamen!)

  Ellers er jeg enig i at bloggrevyen er genial. Det er et kjekt sted å sjekke ut nye blogger på, og pingingen er enkel og fin.

  God helg!

 5. admin says —

  Hei mirakel!
  Har vært innom bloggby, men er det ikke slik at man må ha blogg på wordpress.com eller blogspot.com for å kunne bli registrert der??

Skriv en kommentar