Scampi – enkelt og herlig!

Scampi er populært, og her kommer en enkel oppskrift som garantert setter en spiss på helgekosen. Du kan kjøpe scampiene kokte eller rå, og de trenger ikke være så dyre. De som er brukt på bildene nedenfor kostet 20 kroner for en halv kilo (Obs) – og da kjøper man mye.

Ingredienser til marinade for scampi. Foto: Kystbloggen

Du tregner: Scampi, 2-3 fedd hvitløk, et par chillipepper, noen sitrondråper, litt olje og gjerne litt løk (purre, vårløk eller gressløk). Finhakk chilli, hvitløk og annen løk. Strø dette over scampiene. Drypp sitron og hell litt olje over. Salt trenger du ikke så mye av dersom scampiene er kokt på forhånd (er som regel pakket i lett saltlake da). Pepper tilsettes dersom du ikke har nok med chillismaken. Ellers kan du supplere med det du vil i en slik marinade.

Scampi i marinade. Foto: Kystbloggen

La scampiene ligge i marinaden i noen timer. Vend om et par ganger i løpet av den tiden, slik at alle scampiene får trekke til seg de ulike smakene. Stek dem så i 1-2 minutter på hver side, eller grill dem. Bruker du scampi som er kokt på forhånd, må du ikke steke dem mer enn nødvendig. Server baguetter / hvitløksbaguetter til. Du kan også bruke pommes frites eller ris. God appetitt!!

Denne artikkelen har 11 comments så langt!

  1. Bejcon says —

    Nu blev jag riktigt hungrig! 🙂

    Förvånas dock över att scampi är så billigt i Norge! 20 NOK per halvkilo är helt OK. Jag får nog betala minst det dubbla i min butik…. 🙁

  2. Minneapolise says —

    Åh som jeg savner fersk sjømat!

  3. admin says —

    Ja, 20 kr er latterlig billig for en halv kilo, og derfor kjøper jeg mye når det er slike tilbud. Scampiene i det tilbudet er jo også rensket, og det gjør dem om mulig enda billigere!! Men som Bejcon sier; så er ordinær pris på scampi mye, mye høyere (også i Norge). Vil også nevne at de rå scampiene som regel gir best resultat, og det er jo her også litt av at; du får det du betaler for.
    Vel, da skal jeg snart hente frem stekepanna og frese scampiene som er avbildet i posten. De har ligget noen timer og godgjort seg nå!! Gleder meg!

  4. Iversen says —

    Matblogging blir bare rett og slett flere hakk bedre av at olja er i et sånt lite glass på “du trenger”-bildet. Krement.

  5. admin says —

    Takk Iversen! Det var faktisk gjort uten overlegg. Den flaska med olivenolje var skrekkelig høy og nesten tom. Den hadde “sprengt” bilderammen og vært lite dekorativ. Derfor ble det et lite glass:)

  6. Anders says —

    Prøvde nettop denne med vanlige reker. Tok 25 “store” reker, 1 1/2 fedd hvitløk, 2 chillipepper, saft av 1/2 sitron, salt/pepper og litt olje og la alt ca 2 timer i kjøleskapet. Opp i stekepanna ca 1/2-1 minutt. Ble kjempegodt med varme baguetter og en kald pils til. Anbefales.

  7. admin says —

    Tror nok at det smakte ja! Reker fungerer utmerket, og det samme gjelder sjøkreps. Dersom du bestiller scampi i Kroatia, vil du få sjøkreps. Marinaden fungerer altså til flere arter. Begrepet scampi er blitt et vidt begrep etter hvert.

  8. Kystbloggen says —

    Kan nå i ettertid legge til at jeg har kjøpt mer scampi på Obs. Trodde jeg ville få samme kvalitet som sist, men det var ikke tilfelle. Scampiene var like rimelige, men de var mye mindre. De var også så vasstrukne etter at de var tinte at de “kokte” på stekepanna. Resultatet ble da skuffende. Det sikreste er å kjøpe rå scampi (tigerreker), selv om de koster litt mer.

  9. cathrine says —

    Jeg liker Scampi :- )

  10. Terje Dørumsgaard says —

    Hei!

    Dette er ikke scampi! Det er tigerreker/kongereker. Dette tøyset er et særnorskt fenomen. Men eller ser oppskriften god ut. Les mer her: http://www.matartikler.com/Mine-matartikler/Scampi-er-ikke-scampi

    mvh.

    Terje Dørumsgaard

  11. Kystbloggen says —

    Hei Terje!
    Ja, kjært barn har mange navn, og jeg har selv redgjort for dette på kystbloggen tidligere. For begrepsavklaring kan man lese denne posten om scampi, reker, sjøkreps.

Skriv en kommentar