Brislingfiske 2008 – noen bilder

Forhåpningene før årets sesong var kanskje ikke de helt store, men fisket i Hardanger har vært en stor overraskelse. 17. august hadde kvantumet åttedoblet seg sammenlignet med totalkvantumet for 2007. Kvaliteten er det heller ikke mye å utsette på. Størrelsen på brislingen ligger i snitt på mellom 75 til 100 brisling per kilo. Det er i hovedsak Rieber & Søn-konsernet som kjøper brislingen som ender opp som King Oscar-sardiner.

Brislingfiske

Lite er så vakkert som brislingbruk seilende inn en blank fjord en varm sensommerdag. Bildene på denne siden er tatt av Kåre Grønsnes som befinner seg midt i dette skuet. Over ser vi “Risholm” med Lofthus i bakgrunnen.

Fremad 2

Det var ekstra gledelig å få se at “Fremad II” fortsatt deltar i dette fisket selv om nota ikke er om bord. Den vakre kutteren brukes nå som lossement. Over ser vi den – Norges desidert eldste fiskefartøy – sammen med “Seigutt”; som så mange år tidligere.

Hardanger

Et annet kjent syn på dette fisket er “Idse Jr.”. På bildet over er nota i sjøen med Kinsarvik og Ystanes i bakgrunnen.

Brislingbruk

Her ligger “Idsegutt”, “Kvikk 2” og “Havørn” ved kai i Kinsarvik.

brislingfiske-5.JPG

Den låssatte fisken blir levert til brønnbåten “Øytind”. Over ser vi “Tempo” presse brislingen sammen i posen.

brislingfiske-6.JPG

Siste bildet for denne gang viser “Benjaco” som tørker på en merd for overføing av brisling til opptaksmerden. En stor takk til Kåre Grønsnes for å dele bildene med oss.

Denne artikkelen har one comment så langt!

  1. Framed and Shot says —

    Fantastiske farger – hvite, gule, røde båter som speiler seg i havet. Der skulle jeg gjerne vært, ikke nødvendigvis med fiskestang men med kamera!!

    (skjønt ingen fisker vel brisling med stang heller…)

Skriv en kommentar