Merkelig blekksprut på kroken

I august var Kåre Grønsnes på en fisketur i Kvinnherad sammen med et like fiskeinteressert barnebarn. I Gausvik dukket det opp en merkelig fangst. Jo, det lignet på vanlig akkar, men samtidig var det noe merkelig med mønsteret på skapningen.

Fangsten var riktignok en tiarmet blekksprut. Den lignet på akkaren i skapelonen, men de avlange stripene viser at den tilhører arten Loligo forbesi. Denne blir det fisket på i Skottland, men har ellers en sørligere utbredelse som omfatter Middelhavet og kysten av Øst-Afrika.

Kåre Grønsnes forteller at det ikke er uvanlig å få blekksprut på kroken i Hardangerfjorden, men denne arten var en ny opplevelse.

Foto: Kåre Grønsnes.

Denne artikkelen har 2 comments så langt!

  1. Egg fra akkar på garn? - Kystbloggen says —

    […] er ikke noe sjeldent syn der. Det er da heller ikke så mange månedene siden Kåre Grønsnes fikk en merkelig akkar opp i båten. Eggene vil normalt klekkes om våren, og dersom mistanken er riktig har man altså en […]

  2. Petter de Boer says —

    Fikk samme type blekksprut på kroken i dag, utforbi Jelsa.

Skriv en kommentar